Treningstider – Stup

KSSK STUPGRUPPA

I stupgruppa utfordrer stuperne seg selv og sine grenser, opplever mestring og et miljø der store og små heier hverandre fram. Stup er en idrett som kombinerer akrobatikk, estetikk, kraft og teknikk. Stupgruppa i KSSK har tilbud til stupinteresserte barn og unge fra 7 år. I stupskolen får barna den grunnleggende opplæringen, i konkurransegruppa rekrutt jobber de med å lære nok stup til å delta i nasjonale konkurranser og i konkurransegruppa junior trener de for å utvikle stupprogrammene sine videre.

Stupskolen nivå 1 – 4

Stupskolen i KSSK driver stupopplæring etter metodikken og pedagogikken i Norges stupskole, som er Norges svømmeforbund sitt opplegg for stupopplæring. I stupskolen lærer elevene de grunnleggende ferdighetene i stupidretten. Man trener både på land og i vann. Ferdigheter øves inn på bl.a airtrack og fra bassengkanten, før de tas med opp på de forskjellige høydene (1m, 3m og 5m) og etter hvert settes sammen til stup.

Barn kan meldes inn og starte på stupskolen det året de fyller 7 år. Barnet må være trygg i vann og svømmedyktig, slik at det kan komme seg trygt i land selv. Klubbens svømmeskole er et bra sted å begynne for å oppnå svømmedyktighet.

I stupskolen deles elevene inn etter ferdighetsnivå. Gruppene kan endres i løpet av kurset dersom instruktørene og stupskoleansvarlig ser at opplæringen er tjent med det.

Når en stupskoleelev har bestått alle nivåene og mestrer alle delmålene, kan han/hun få tilbud om plass i konkurransegruppa- REKRUTT.

Konkurransegruppe stup – REKRUTT.

Dette er konkurransegruppas første nivå. Deltakere fra stupskolen flyttes opp når instruktører og stupskoleansvarlig godkjenner dette. Rekrutt-stuperne mestrer alle delmålene i stupskolens fire nivåer og ønsker å bruke disse ferdighetene til å lære nye stup.

Rekruttene jobber med å få fullt stupprogram på minst to høyder. Når de har det, og er minst 12 år, kan de vurderes for opprykk til konkurransegruppas andre nivå – JUNIOR.

Konkurransegruppe stup – JUNIOR

Dette er gruppen for de over 12 år som har fullt stupprogram på minst to høyder. Juniorene jobber med å forbedre stupprogrammene sine, ev også å oppnå program på den siste høyden. Stuperne i Konkurransegruppe stup REKRUTT får tilbud om å flyttes opp når instruktører og trenere i begge grupper godkjenner det.

 

TRENINGSTIDER:

Stupskolen nivå 1 – 4

Stupskolen har trening i Klepphallen mandager kl 16-17

 

Konkurransegruppe stup – REKRUTT.

Rekruttene har trening i Klepphallen mandag og onsdag kl 16-18:

Mandag 16 – 16.30: Basis-trening på aitrack på tribunen (noen ganger trampolinetrening).

Mandag 16.30 – 18: Stuptrening (3m + 5m kl 16.30 – 17, 1m kl 17 – 18)

Onsdag kl 16 – 17: Stuptrening (1m, 3m, 5m)

Onsdag kl 17 – 18: Basis-trening på airtrack på tribunen.

 

Konkurransegruppe stup – JUNIOR

I tillegg til faste treninger (3 ganger i uka) med Pingvin stupklubb på Dysjaland, er det tilbud om trampolinetrening/basis mandag kl 18-19 samt egentrening i bassenget en dag i uka (avhengig av arbeidsdag som instruktør).

Hovedtilbud i Dysjalandhallen:

Basistrening

Tirsdag: 17.30 – 18.15

Torsdag: 17.30 – 18.15

Fredag: 17.30 – 18.15

Stuptrening

Tirsdag: 18.15 – 20-00

Torsdag: 18.15 – 20.00

Fredag: 18.15 -20.00*

*Går noen ganger ut og blir da gjerne erstattet av søndagstrening kl 10-12

Tampolinetrening Klepphallen

Mandag: 18.00 – 19.00

Tilbud om egentrening i Klepphallen

Mandag: 17.00 – 18.00 stuptrening

Onsdag: 16.00 – 17.00 stupstrening

Onsdag: 17.00 – 18.00 basis/airtrack

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.